Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

RS HUKUK VE DANIŞMANLIK BÜROSUNA Sitemize katkılarından dolayı teşekkür ederiz...
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: icra aşamasında adres değişikliği  (Okunma Sayısı 622 defa)
musotegen
Ziyaretçi
« : 27 Kasım 2009, 17:46:16 Cum »

efendim,1988 yılında babamın yanında kalıyorken almış olduğum türk telekoma ait telefonumda babamla oturduğum adres görünüyordu.fakat 1993 yılında evlendikten sonra evin alt katına indim.bir bankadan kredi kartı alma aşamasında oturduğum yere ait bir fatura istendi,bende babamın adresinde görünmekte fakat babamın oturduğu evin alt katında kullandığım telefonumun faturasını verdim.borç ödenemez duruma düşünce banka babamın adresinde görünmekte olan telefon numarasına ihtarname gönderdi.fakat ben borcumdan dolayı babamın zarar görmemesi için,son oturduğum yerin adresini muhtarlıktan belgeli olarak bankaya düzeltilmesi için müracaat ettim,banka sistemde adresin düzeltiltiğine dair cep telefonuma mesaj gönderdi.fakat icra dairesinden ödeme emri geldiğinde,2006 senesinde iki ay çalıştığım ve çıkarıldığım,iş adresine,babamın bulunduğu ev ve benim bulunduğum adresi kapsıyordu.banka sisteminden adresin düzeltildiğine dair mesaj gelmiş olması nedeniyle,icra müdürlüğünden gelen ödeme emrini,hanım evimin önünde süpürge yaparken postacı,adres olarak değilde,isim ile söylediğinden,adres nasılsa düzeldi diye hanım ödeme emrini adrese bakmadan almış,fakat,bu olaydan babamın zarar görmesini istemediğim için,banka avukatı ve icra müdürlüğüne,muhtardan aldığım ikametgah senedim ile yanlışlığın düzeltilmesi için müracaat ettim,fakat,avukat arkadaş böyle bir düzeltmenin yapılamayacağı ve her üç adrese birden icraya geleceğini söyledi.icra müdürlüğüne bulunduğum mal beyanımda oturduğum adresi muhtarlıktan aldığım ikametgah senedim ile birlikte verdim hatanın düzeltilmesini istedim.fakat icra müdürlüğü de tebligat hangi adreste alındıysa o adreste işlem yapılır dedi.öğrenmek istediğim,babam 1926 doğumlu yüzde yetmiş görme özürlü hasta biri icra memurlarını karşısında görünce kesin hastalanır.adres değişikliğini icra dairesinden düzeltmenin her hangi bir yolu varmı.cevaplandırırsanız sevinirim,saygılar,
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Süleyman ERTUĞRUL
Hukukçu
Gelişen Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2009, 02:21:43 Cts »

Mustafa Bey, öncelikle adres değişikliği vs. gibi sebeplerden ziyade borcunuzu nasıl ödersiniz onu düşünmenizi tavsiye ederim. Sonuçta borç ödendiğinde adresin bir önemi yok. Bu nedenle bankaların çoğu borçlusuana taksit yapmakta. Taksit yolu işle borcu yapılandırmayı denemenizi tavsiye ederim. İcra dairesine şurada oturuyorum diye bildirebilirsiniz ancak alacaklı (veya alacaklı adına vekili) size ait olan eşyalar nerde olursa olsun eşyanızın olduğunu düşündüğü adreste talep üzerine haciz işlemi yapılmasını talep edebilir. Haciz işlemi yapıldığında ise eğer mahcuz mallar (haczedilen mallar)  3. bir şahsa ait ise 3. şahıs istihkak iddiasında bulunma hakkına sahiptir.

Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Saygılarımla...
Hukuk Okuluna Teşekkürler...
musotegen
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2009, 12:23:35 Çrş »

bir evin içinde olan ve olabilecek,eşyalarımın tümünü,halıma,aspiratöre,şofbene,oğlumun derslerinnin hazırlamasında kullandığı bilgisayarına,televizyonuma kadar mal beyanımda belirttim.muhtarlıktan son aldığım ikametgah senedini de ilave ettim.o zaman benim malım olabilir şüphesi ile bende olmayıp komşuda olan bir malın da ,bana ait olabilir diye el konulup,komşu ile borçlu kapıştırılarak borcun ödenmesi konusunda tazyik oluşturma yolu açılmış oluyor.oh ne güzel uygulama,maaşının kat kat üstünde limitli kredi kartını teminat almadan ver,ödenemez duruma gelince mal araştırmasına gir,teminat iste,veremezse,teminat verene kadar hapis iste,bir fıkra var,adamın biri evlenmiş,fakat kız olarak aldığı bayanın kızlığının daha önce bozulduğunu zifaf gecesinde öğrenmiş,fakat yaptığı onca düğün masrafını heba etmemek için,parmağını kesip kanlı külodu ahbaplarına göstermiş,fakat bir zaman sonra evlendiği bayan ,bey kulaklarıma küpe ne çok yakışır demeye başlamış,adam gitmiş karısına kuyumcudan en iyisinden iki küpe almış,fakat eve gelip,karısına küpeleri takmasını istediğinde ,kadın,efendi ben küpeleri aldığına çok sevindim küpeleri takmak isterim ama kulaklarım delik değil,kulaklarımı deldirtmem gerekir .deyince ,adam,ulan kadın,ananın evinde deldireceğin şeyleri kocanın evinde,kocanın evinde deldireceğin şeyi ananın evinde deldiriyorsun deyip,basmış sopayı,bankaların kredi olayı da aynen budur,kredi verme aşamasında teminat isteyip,gösterilen teminatların gerçekliği konusunda,avukat arkadaşları görevlendirse.hiçbir problem çıkmayacak,niye,kişi teminat gösteremiyorsa kredi alamayacak,kimse zor durumda kalmayacak.para verirken istenmeyen teminatın,para verilip ödenemez duruma düştükten sonra istenmesinin nasıl saçma bir anlamı olabilir.ayrıca,ben adamlar gibi kaçmıyorum,adresimi kaybettirmeye çalışmıyorum.mal beyanında bulunuyorum ve saklamıyorum araştırmaya açık bırakıyorum,üç sene önce başkasının yanında 2 ay çalıştığım iş yerine bile haciz çıkarmaya çalışıyorlar.borcumdan dolayı üçüncü şahıslar zarar görmesin muhtarlık belgeli adresim bu diyorum.adamlar her yere gideriz diyor.ne yapsaydım yani,bulunduğum yerdeki,cami,türbe,cemevi vs.lerin adreslerini verip kaybolsaydım dahamı iyiydi.ben buradayım,borcumdan dolayı önceki adresimdeki kişilerin zarar görmesini istemiyorum,adres yanlışlığının düzeltilmesini istiyorum demek suçmu?saygılar.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2009, 12:31:30 Çrş Gönderen: musotegen » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Hukuk Okulu

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Okuduğunuz Konuya Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Adres Değişikliklerini Bildirmeyenlere Ceza
Hukuki Haberler
Süleyman ERTUĞRUL 2 461 Son Mesaj 03 Ocak 2010, 23:46:32 Paz
Gönderen: musotegen
isim değişikliği dilekçesi
Soru Cevap
Şirin YARAR 1 1607 Son Mesaj 21 Aralık 2008, 16:19:50 Paz
Gönderen: Şirin YARAR
isim değişikliği dilekçesi
Dilekçe Örnekleri İcra Formları
Şirin YARAR 7 5298 Son Mesaj 25 Eylül 2009, 17:34:59 Cum
Gönderen: Süleyman ERTUĞRUL
imar değişikliği
Soru Cevap
Celal ÖZEN 1 417 Son Mesaj 22 Aralık 2008, 22:39:43 Pzt
Gönderen: Bahattin GÜNAY
icra takibinde adres değişikliği bildiriminin nasıl yapılması gerekir acele lütf
Soru Cevap
musotegen 2 247 Son Mesaj 03 Ocak 2010, 23:22:33 Paz
Gönderen: musotegen